Апартаменти        Къщи        Парцели        Земеделска земя        Ферма       
  selectpropertiesbulgaria
+359 887 737370     
Търсене


С един поглед: Купувачите в България вземат до ски пистите
С един поглед: Купувачите в България вземат до ски пистите

Слънчев бряг е най-популярното място за покупка на имот в България, според TheMoveChannel.com за С един поглед Infographic. Докладът сравнява 12-месечния период със същия период преди две години, разкри, че черноморският курорт остава броят на търсените населено място, което представлява 1 в 10-търсено на портала през годината до октомври 2014 година.

Търсенето на ски имот в България, обаче, започва да се снежна топка. Докато купувачите искали да бъде край морето, все повече предпочитат да се успокоиш по склоновете: дял на търсенията Слънчев бряг е спаднал от 40.05 на сто в периода между ноември 2011 г. и октомври 2012 до 9.68 на сто в периода между ноември 2013 г. и октомври 2014 г., тъй като купувачите напусне крайбрежие и главата за планините.

Наистина, три от топ 10-търсени места насочена недвижими имоти в ски курортите, с Пампорово, Боровец и Банско на всички, попадащи вътре в топ пет. Търсенето на всеки се е увеличил през последните две години.

Популярния ски курорт Банско видя своя дял от търсенията скочи от 2,29 на сто преди две години, за да 4,83 на сто през 2014 г. В реално изражение, броя на търсенията за насочване на курорта е увеличил с повече от пет пъти, което прави Банско вторият най-in-изискват място в България. Интересът към Боровец и Пампорово също скочиха с 174 на сто и 135 на сто.

Взети заедно, трите ски курорти отчитат 9,57 на сто от търсенията, почти дори с Слънчев бряг, а и четирите появи в комбинирано 1 в 5 търсения, включително степента, в която туристическата индустрия кара интерес към българските недвижими имоти.

Бургас, дом на Слънчев бряг, сега съставлява 13.6 на сто от запитванията, установени от 1 към 5 (19.36 на сто) през 2012 Смолян, в дома на Пампорово, също е виждал своя дял от капка дейност, от 14 на сто от разследванията само 0,6 на сто. Hoever, търсенето на имоти в Благоевград, дом на Банско, е останал стабилен, което представлява 4.02 на сто от запитванията в сравнение с 3.8 на сто.

Най-голям ръст в запитванията в последните две години е записана от София. Районът околната столицата е виждал своя дял от запитванията почти се удвои, тъй като 2012 г., от 4.75 ecnt до 7.9 на сто, което го прави третият най-популярен региона в страната. Търси в столицата, все пак, са ниски. В района на София е представена само в едно населено място в топ 10-търсени Местоположение: ски избухлив Боровец.

Докато курорти остават основен източник на атракция, обаче, закупуване на дейност е доминирана от провинция Велико Търново. Районът, който няма нито плажове, нито ски писти, отчетени 22,19 на сто от запитванията през 12-те месеца до октомври 2012 г. През октомври 2014 г. този дял нарасна до 37 на сто запитвания. Районът отчетени шест от топ 10-търсени места, което показва, че за тези, които не търсят инвестиции за отдаване под наем, Велико Търново оглавява списъка с желания на купувача.

The С един поглед Infographic също поведение диаграми купувач на Google. През 12-те месеца до октомври 2012 г., купувачите са склонни да търсят "Български имоти" и "Български имоти", докато търси "апартаменти за продажба в България" значително се е увеличил. През 12-те месеца до октомври 2014 г., купувачите най-вече избраните за "недвижими имоти в България и" агенти български имоти ". Търсения са били значително по-ниски за по-голямата част от ключовите думи, но са съществено по-високи за" апартаменти за продажба в България ".

Editor Иван Радфорд коментари: "България винаги е била една държава, която процъфтява благодарение на неговата достъпност - и никъде не е, че по-вярно, отколкото в своите ски курорти, които предлагат по-евтини влизане в пазара на недвижими имоти на ски, както за инвеститорите, търсещи възвръщаемост и купувачи в начина на живот.

"Слънчев бряг остава най-популярният туристически курорт, но интересът е лавинообразен за ски недвижими имоти - специално, за ски апартаменти Търсенето може да не винаги водят до осъществяването на проверки, макар, което, в съчетание със спада в Google, показва, че инвеститорите са любопитни, все още. остават предпазливи.

"Nontheless, скока на София в купуване дейност показва интерес в курорти като Пампорово, със застроена столицата продължава да се види малко по международен интерес. Докато популярни горещи точки са част от ключовите за привличане на внимание, макар че, купувачи на живот са също се завръщат в страната за възстановяване в по-големи номера: за тези, които не търсят възможности за отдаване под наем на брега или склонове, Велико Търново е избор номер едно за ваканционен дом, благодарение на централното си местоположение, съвременни удобства на града и силна история и култура покачване на региона в популярността предполага, че. България продължава своето възстановяване след финансовата криза, напредва от сделка мазе купуват с цел отдаване на дългосрочна имот дестинация сам по себе си. Но когато страната се е възстановила напълно, ще карат ски имот бъде новият Черно море? "


Автор - Дан Джонсън


Цените на недвижимите имоти отбелязват леко покачване.


› Прочети повече

Holiday home on a budget? Here's what €1 could get you


› Прочети повече

Housing Prices in Bulgaria are Rising with one of the Fastest Rates in the EU


› Прочети повече

Select Properties Bulgaria in The New Your Times press release! House Hunting in ... Bulgaria

MARKET OVERVIEW The housing market is still reeling from the global crisis. During its bubble period from 2000 to 2008, home prices grew 300 percent, partly in anticipation of the country’s joining the European Union in 2007, said Stanislav Petrov, the sales manager for Select Properties Bulgaria, an agency based in the coastal city of Bourgas. During that period,...
› Прочети повече

Цените на имотите в София и Варна се покачват, но все още доста под пиковото ниво от 2008г.


› Прочети повече

Банско е най-изгодната дестинация за ски почивки ..


› Прочети повече

Банско е най-добрият ски курорт за начинаещ в Европа


› Прочети повече

Video: Bulgaria - Land of Opportunities


› Прочети повече

Bulgaria property has "most successful year since crisis"

Нов доклад от български имоти, казва, че доверието се завръща в България, тъй като цените са показали признаци на въстание през годината. В действителност, според данни на Националния статистически институт, цените...
› Прочети повече

България е 5-aта най-желана дестинация за дом на британците

България е на 5-та позиция в класацията на themovechannel.com за най-желаните от британци дестинации за покупка на втори дом.  През февруари страната ни е събрала приблизително 3,5% от запитванията на сайта, което бележи скок с...
› Прочети повече

Начало     За България     Links Directory     Видео за България     Select Properties в Пресата     Коментари от клиенти